ΥΜΑΘ: Παράδοση με …κλάματα και παραλαβή από την καθαρίστρια που δεν καθάρισε πότε!

ΥΜΑΘ: Παράδοση με …κλάματα και παραλαβή από την καθαρίστρια που δεν καθάρισε πότε!

Η παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης ήταν πραγματικά για γέλια και για κλάματα, άσχετα αν όλοι προσπάθησαν να κρατήσουν τα προσχήματα.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, με την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά να ξεσπά σε δάκρυα για τη Μακεδονία και δίπλα της την καθαρίστρια του δήμου Θεσσαλονίκης, που δεν καθάρισε ποτέ, να χάσκει αμήχανη, όχι από τα δάκρυα της συναδέλφου της, αλλά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα!

 

 

Η τελετή έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Στην ομιλία της η πρώην υφυπουργός  κλαίγοντας σχεδόν εξέφρασε τη χαρά της που το υπουργείο “μένει σε γυναικεία χέρια” όπως είπε ενώ στη συνέχεια κάνοντας και απολογισμό του έργου της τα τελευταία 3,5 χρόνια υποσχέθηκε ότι από τη νέα της θέση αυτή της υφυπουργού Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη διεθνή αναβάθμιση της Μακεδονίας και τη Θράκης.  Κλείνοντας την ομιλία της είπε «ζήτω η Μακεδονία» και ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

 

 

Το πρόσωπο των ημερών η πρώην υπεύθυνη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου που αύριο θα υποδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα και τους παραγωγικούς φορείς στη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο, ως υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν μπορούσε να κρύψει το τρακ της. Ευχαρίστησε την προκάτοχό της αλλά και τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, υποσχέθηκε πως “η Μακεδονία και η Θράκη θα γίνουν πρωτοπόρες στην ανάπτυξη μακριά από τις πολιτικές του παρελθόντος που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη” και υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει για “κοινωνική δικαιοσύνη και στήριξη των παραγωγικών μονάδων”. Προς το τέλος της ομιλίας της μάλιστα όταν κόμπιασε απολογήθηκε λέγοντας πως “δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοια”.