Τυνησία: 150 συλλήψεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Στους 778 οι κρατούμενοι

Τυνησία: 150 συλλήψεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Στους 778 οι κρατούμενοι

Οι αρχές της Τυνησίας συνέλαβαν άλλους 150 ανθρώπους, περιλαμβανομένων των τοπικών ηγετών της αντιπολίτευσης σε σχέση με τα επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον των κυβερνητικών μέτρων λιτότητας. Στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στις πόλεις, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες ταραχές, ενώ ακτιβιστές έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

“Οι διαμαρτυρίες μειώθηκαν και δεν υπήρξε καμία ζημιά, αλλά χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε 150 άτομα που συμμετείχαν σε ταραχές τις τελευταίες ημέρες, φέρνοντας τον συνολικό αριθμό κρατουμένων σε 778”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Κλίφι Τσιμπάνι. Δεκαοκτώ “ισλαμιστές εξτρεμιστές” συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που κρατούνται, είπε.

Διαδηλώσεις, κάποιες εκ των οποίων βίαιες, πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα σε ολόκληρη την Τυνησία μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή και οι ταραχές υποχώρησαν χθες Πέμπτη. Οι διαδηλωτές, που τάσσονται κατά των αυξήσεων των τιμών και των φόρων, που περιλαμβάνονται στον φετινό προϋπολογισμό που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, πυρπόλησαν δεκάδες κρατικά κτίρια με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βγάλει στον δρόμο τον στρατό σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ακτιβιστές και πολιτικοί της αντιπολίτευσης έκαναν έκκληση για νέες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τύνιδα σήμερα και την Κυριακή, έβδομη επέτειο από την πτώση του δικτάτορα Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, έπειτα από μια λαϊκή εξέγερση με κεντρικά αιτήματα δουλειές και αξιοπρέπεια.