Τσίπρας: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η κυβέρνηση

Τσίπρας: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η κυβέρνηση

Πολύ σκληρή για να πεθάνει είναι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕλ όπως δήλωσε πριν λίγο ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του με την ομόλογό του της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προέβη σε αυτή τη δήλωση όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τις σημερινές εξελίξεις στη χώρα και πιο συγκεκριμένα για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη. Είπε πως δεν ανησυχεί καθόλου, χαρακτήρισε «ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν». Αλλά τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση έχει συνέχεια και κυβερνητική συνοχή και θα φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας και πως πρέπει να γίνει αυτό σε όλους σαφές. Πως αυτή η κυβέρνηση έχει περάσει από 40  κύματα και επιβίωσε σε χειρότερες στιγμές πόσο δε τώρα που ανοίγεται μπροστά ένα εξαιρετικός ορίζοντας.

Ακόμη ο κος Τσίπρας σημείωσε πως είχε μια εποικοδομητική συνάντηση σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα που διεξήχθη σε ένα «εξαιρετικό μομέντουμ έπειτα από την ιστορική απόφαση του Eurogroup και την οριστική λύση στην ελληνική οικονομική κρίση και το τέλος της αξιολόγησης, την επιτυχή ολοκλήρωση για αυτήν και την απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους που κρίθηκε  βιώσιμο κι έδωσε νέα προοπτική και θα αναβαθμίσει έτσι την οικονομική και τη γεωπολιτική θέση της  Ελλάδας. Και πως όλο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται να αποκτήσει η χώρα ενεργό ρόλο στην ευρύτερη νοτιοανατολική περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Ακόμη ανέφερε πως κουβέντιασαν τη δυνατότητα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς. Ανάγκη για συνεργασία στην προσέλκυση επενδύσεων από τη Βρετανία αλλά και για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα όπως τη μεταναστευτική κρίση, την ασφάλεια, την άμυνα,  τις ελληνουτουρκικές σχέσεις, το   κυπριακό, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Πως συμφώνησαν να έχουν στενή και ουσιαστική επαφή οι δυο χώρες και λαοί που είχαν στενές και ιστορικές διμερείς σχέσεις και δεσμούς τους οποίους “πρέπει να αξιοποιήσουμε”.

Ανέφερε πως η συνάντησή τους έγινε έπειτα από τη σεβαστή απόφαση να αποχωρήσουν οι Βρετανοί από την ΕΕ. «Πιστεύω» πως με την περισσότερη ενίσχυση διμερών τομέων και τη συνεργασία να καταφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε στην Τερέζα Μέι «το μείζον θέμα για την Ελλάδα,  το ζήτημα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ένα κρίσιμο ζήτημα με ηθική φόρτιση καθώς τα Μάρμαρα ανήκουν στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά» και πως η θέση τους είναι στον Παρθενώνα εκεί όπου χτίστηκαν και οι Αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μεγάλη πνοή με αυτό το μνημείο για την  παγκόσμια κληρονομιά».

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ταξίδι του εκεί ήταν «εποικοδομητικό», το τάιμινγκ ήταν εξαιρετικό και δήλωσε πως πιστεύει «πως υπάρχει προοπτική στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες κάτι το οποίο σηματοδότησε η σημερινή τους συνεργασία με την κυρία Μέι.