Τσίπρας για συλλαλητήρια: «Οι ακραίοι έδωσαν το χρώμα – Αναφαίρετο δικαίωμα η έκφρασης της άποψης»

Τσίπρας για συλλαλητήρια: «Οι ακραίοι έδωσαν το χρώμα – Αναφαίρετο δικαίωμα η έκφρασης της άποψης»

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Μακρή, Γιώργος Σεβεντεκίδης

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και των αντιδράσεων που προκαλεί, απασχόλησε τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ.

Ποιοτική διαφορά διέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σε σχέση με τα συλλαλητήρια του περασμένου Φλεβάρη, πέρα από την έλλειψη μαζικότητας. «Το είδαμε να παίρνει χρώμα και μορφή από ακραία στοιχεία».

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 6 ύποπτα γεγονότα κραυγάζουν για την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου

 

«Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει ελεύθερα την άποψη του», είπε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της Συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα, σημείωσε με νόημα πως συχνά κατηγορείται ότι αναδείχθηκε από τις τάξεις των διαδηλωτών, υπαινισσόμενος, έτσι, ότι δεν ήταν εκείνος που δυσχέραινε τις διαμαρτυρίες με το κλείσιμο δρόμων.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ευαισθησίες τους.

Τόνισε ότι έχουμε μια σημαντική συμφωνία που θα δώσει μια σημαντική ώθηση στη Θεσσαλονίκη. Διασφαλίζει πλήρως την ιστορική παρακαταθήκη. Ανοίγει τον δρόμο στη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης και ανοίγει τον δρόμο στην Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Τέλος, σε ερώτημα αν η πλευρά της ΠΓΔΜ μένει πιστή στο πνεύμα της συμφωνίας ή αν δηλώσεις που κατά καιρούς γίνονται την παραβιάζουν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι, «παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων μας, ορισμένες φορές περνά τα πλαίσια, παρακολουθούμε και θα πρέπει παρότι είναι πριν το δημοψήφισμα τους, να μην υπερβαίνουν τα πλαίσια αλλά να βρίσκονται στα πλαίσια όλων όσων έχουμε συμφωνήσει».