Τρικυμία στη συγκυβέρνηση προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Κόντρα Κοτζιά – ΑΝΕΛ

Τρικυμία στη συγκυβέρνηση προκαλεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Κόντρα Κοτζιά – ΑΝΕΛ

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ των συγκυβερνώντων Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που ξέσπασε χθες με αφορμή όσα είπε ο ΥΠΕΞ για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Θεόδωρος Τοσουνίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, επέμεινε στο ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία.

«Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του», τόνισε ο κ. Τοσουνίδης, ενώ αφήνοντας αιχμές εναντίον του Νίκου Κοτζιά είπε ότι δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής καθώς δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό και τόνισε ότι οφείλει και στους ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του.

«Θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση μέχρι να χτυπήσει την πόρτα της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση πριν ψηφιστεί η συμφωνία στην Βουλή.

Η χθεσινή κόντρα

Ο Νίκος Κοτζιάς χθες εξέφρασε την πεποίθησή του και για την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην ελληνική Βουλή. Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας, όπως είπε, θα ήλπιζε “ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία”, επισημαίνοντας ότι “δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική”.

«Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό. Κρίμα», είπε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Κύκλοι του υπουργού εξωτερικών αντέδρασαν, σχολιάζοντας ότι «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».