Τρεις μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου – Ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας

Τρεις μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Ασύλου – Ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας

Τρεις μήνες απλήρωτοι βρίσκονται οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Ασύλου και για το λόγο αυτό εδώ και δύο μέρες, από την Δευτέρα 5 Μαρτίου, πάνω από 100 εξ αυτών έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας.

Οι συμβασιούχοι κάνουν λόγο για άκαρπες συζητήσεις με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατά τους προηγούμενες μήνες για την ομαλοποίηση της μισθοδοσίας. Η επίσχεση εργασίας προέκυψε ως το επόμενο βήμα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιήσει μέσα στο 2017.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασύλου όλης της χώρας περιμένουν ακόμα την καταβολή των μισθών των μηνών Δεκεμβρίου 2017, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2018. Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ΥΜΕΠΟ, αφού δεν έχουν λάβει απάντηση για τα αιτήματά τους.
Τονίζουν δε με επίσημη ανακοίνωση ότι «εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δείχνει συστηματική ασυνέπεια ως προς την καταβολή της μισθοδοσίας μας, θέτοντας μάλιστα καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις εργασίας μας, σύμφωνα με τις οποίες δύναται να καταβάλλονται οι αποδοχές μας όταν αυτό θα καθίσταται εφικτό από την πλευρά της Διοίκησης – ακόμα και με καθυστέρηση έως 6 μήνες!
Η αναλγησία της Διοίκησης μας έχει εξουθενώσει οικονομικά και μας αναγκάζει να διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα όσα δικαιούμαστε».Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, το Σωματείο των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασύλου προγραμματίζει για αύριο Πέμπτη, 8 Μαρτίου στις 10 το πρωί, να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό του ΥΜΕΠΟ.dikaiologitika.gr