Τραμπ: “Αν ήμουν η Μέι, θα έκανα πιο σκληρή διαπραγμάτευση για το Brexit”

Τραμπ: “Αν ήμουν η Μέι, θα έκανα πιο σκληρή διαπραγμάτευση για το Brexit”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υιοθετούσε μια πιο «σκληρή» προσέγγιση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit από ό, τι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπως είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη που θα μεταδοθεί αργότερα την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters.

Στη συνέντευξη στο βρετανικό κανάλι ITV, ο πλανητάρχης ισχυρίστηκε ότι είχε προβλέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016 στο οποίο οι Βρετανοί ψήφισαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ. Να σημειωθεί πως εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ αργότερα το ίδιο έτος.

Όταν ρωτήθηκε αν η Μέι είναι σε «καλή θέση» σχετικά με τις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Brexit, ο Τραμπ απάντησε: «Θα ήταν ο τρόπος που διαπραγματεύομαι; Όχι, δεν θα διαπραγματευόμουν τον τρόπο που διαπραγματεύεται… θα είχα διαφορετική στάση».

Αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο η προσέγγισή του θα ήταν διαφορετική, είπε: «Θα έλεγα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τόσο καλή σε ό,τι πρέπει να είναι. Θα είχα πάρει μια πιο σκληρή στάση στην έξοδο».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν η πρώτη ξένη ηγέτης που επισκέφθηκε τον Τραμπ μετά την εκλογή του τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ τα πλάνα που λήφθηκαν τους έδειχναν να βγαίνουν από τον Λευκό Οίκο χέρι-χέρι.

Αλλά η “ειδική σχέση” μεταξύ των δύο εθνών έχει από τότε αντιμετωπίσει πολλά σκαμπανεβάσματα, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος πως ο Τραμπ επέπληξε την Μέι στο Twitter αφού τον επέκρινε για το retweet βρετανικών ακροδεξιών αντι-ισλαμικών βίντεο.