Τραμπ: Έρχονται δασμοί 25% στις εισαγωγές αυτοκίνητων από Ε.Ε.

Τραμπ: Έρχονται δασμοί 25% στις εισαγωγές αυτοκίνητων από Ε.Ε.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για συμβιβαστική λύση στο μέτωπο του εμπορίου δεν φαίνεται να αποδίδουν τους προσδοκώμενους καρπούς. Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται μάλιστα να χτυπήσει τους Ευρωπαίους σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα- αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε μία κίνηση, που αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις από Βερολίνο και Παρίσι.

Σύμφωνα με το CNBC o Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, σε ομιλία του στη Δυτική Βιρτζίνια, ότι θα επιβληθούν δασμοί 25% στα εισαγόμενα από την Ε.Ε. αυτοκίνητα. «Θα βάλουμε φόβρο 25% σε κάθε αυτοκίνητο, που εισάγεται στις ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται την ώρα που πληροφορίες της Wall Street Journal θέλουν τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, να επιδιώκει τη μετάθεση της προθεσμίας του Αυγούστου, που είχε θέσει για την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα, προκειμένου να προχωρήσουν διαπραγματεύσεις με όλες τις μεγάλες χώρες- εξαγωγείς οχημάτων, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από το Μάιο από το υπουργείο Εμπορίου να εξετάσει κατά πόσο τέτοιου είδους εισαγωγές αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ήταν το ίδιο επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει για τους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα.

naftemporiki.gr