Τραγωδία στη Κατερίνη

Τραγωδία στη Κατερίνη

Τραγικός είναι απολογισμός από πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε 5οροφη πολυκατοικία στην Κατερίνη που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 5 το πρωί σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου, σε πολυκατοικία επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 76. Εκεί διέμενε 78χρονος, ενώ στον ακριβώς από πάνω όροφο ζούσαν ο 81χρονος αδερφός του και η 43χρονη ανιψιά του, που έχασαν επίσης τη ζωή τους.

Ήταν λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα όταν η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά σε πολυκατοικία. Στο σημείο επιχείρησαν 12 άνδρες της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα. Ωστόσο, οι πυροσβέστες έμελλε να βρεθούν αντιμέτωποι με μία οικογενειακή τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας εντόπισαν απανθρακωμένο έναν 77χρονο. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους από το δεύτερο όροφο έναν 81χρονο και μία 43χρονη. Τα δύο θύματα παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Οι υπόλοιποι οκτώ ένοικοι ευτυχώς πρόλαβαν να βγουν στα μπαλκόνια απ’ όπου και τους απεγκλώβισαν οι άντρες της Πυροσβεστικής. Σε όλους τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για προληπτικούς λόγους, ενώ στο νοσοκομείο χρειάστηκε να μεταφερθεί και ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο οποίος αισθάνθηκε δύσπνοια από τις αναθυμιάσεις και έντονο πόνο στο στήθος.