Το FBI σε νέα έρευνα για τον Κάβανο

Το FBI σε νέα έρευνα για τον Κάβανο

Το FBI προσέγγισε τη δεύτερη γυναίκα που κατηγορεί τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο για το Ανώτερο Δικαστήριο των ΗΠΑ, για σεξουαλική κακοποίηση καθώς έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα εις βάρος του.

Πρόκειται για την Ντέμπορα Ραμίρες η οποία κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο ότι στη διάρκεια ενός παιχνιδιού με ποτά, όταν και οι δυο τους ήταν φοιτητές στο Γιέλ, εκείνος παρεκτράπηκε και της επέδειξε τον αντρισμό του.

Ο ίδιος ο Κάβανο αρνείται τις κατηγορίες.

Ήταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκείνος που διέταξε την έρευνα αφού στη διάρκεια της διαδικασίας που ακολουθείται στη Γερουσία και στο πρώτο πάνελ των γερουσιαστών κατέθεσε εναντίον του η πρώτη γυναίκα που τον κατηγορεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, η καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ. Το πρώτο πάνελ αποδέχτηκε την υποψηφιότητα του Κάβανο αλλά ζήτησε περαιτέρω έρευνα προτού φτάσει η διαδικασία στην ολομέλεια της Γερουσίας για να αποφασιστεί το αν θα προκριθεί ως ανώτατος δικαστής ή όχι και αν δηλαδή θα αποτελέσει έναν από τους 9 ισόβιους δικαστές που καθορίζουν τους νόμους των ΗΠΑ.

Παρόλο πάντως που ο Τραμπ ήταν αυτός που διέταξε την έρευνα, ο ίδιος συνεχίζει να τον στηρίζει στο 100%. Η έρευνα του FBI θα επικεντρωθεί στο παρελθόν του Κάβανο και θα πρέπει να την έχει ολοκληρώσει μέσα σε μια εβδομάδα.