Το Facebook δε θα στέλνει υπαλλήλους του να βοηθούν στις πολιτικές εκστρατείες

Το Facebook δε θα στέλνει υπαλλήλους του να βοηθούν στις πολιτικές εκστρατείες

Το Facebook θα σταματήσει να στέλνει υπαλλήλους του να δουλεύουν στα γραφεία των πολιτικών για να βοηθήσουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Ήταν η ίδια η εταιρία που ανακοίνωσε την απόφασή της αυτή. Αναφέρεται πως ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης συνήθιζε να προσφέρει μέλη του υπαλληλικού του δυναμικού σε πολιτικούς με σκοπό να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ορθότερα τη διαφημιστική τους εκστρατεία στο διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφερθεί πως διευθυντής της ψηφιακής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως η βοήθεια που εξέλαβε από το facebook τους βοήθησε να κερδίσουν τις εκλογές. Την ίδια προσφορά είχε και η καμπάνια της αντιπάλου του, της υποψηφίας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία ωστόσο δεν την αποδέχτηκε.

Επιπρόσθετα, οι αρμόδιοι του Facebook είπαν πως θα αφοσιωθούν στο δικό τους πολιτικό σάιτ.

Τόσο η  Google όσο και το Twitter έχουν ειδικό προσωπικό που δύναται να δώσει εξειδικευμένη βοήθεια σε πολιτικές εκστρατείες. Ωστόσο, δεν είπαν ή δεν έδειξαν κάποιο στοιχείο ότι θα σταματήσουν αυτήν την τακτική.

Το Facebook είπε πως αντ’ αυτής της βοήθειας θα προσφέρει δωρεάν συμβουλές σε όλα τα πολιτικά κόμματα μέσω του ιστότοπού του. Επίσης, πως οι εκστρατείες των πολιτικών θα μπορούν να βοηθιούνται διαδικτυακά από την εταιρία και δεν αποκλείστηκε η πιθανότητα να πραγματοποιούν συναντήσεις με πολιτικούς.

Σύμφωνα με εσωτερικά δεδομένα τα οποία βρέθηκαν στα χέρια του Bloomberg η εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού Τραμπ ξόδευσε περί των 44 εκατ. δολαρίων σε διαφημίσεις στο facebook έναντι 28 εκατ. της Κλίντον.

 

ΠΗΓΗ: BBC