Το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης τον Μάιο στη ΔΕΘ

Το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης τον Μάιο στη ΔΕΘ

Το 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 6 Μαϊου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και θα αναπτυχθεί παράλληλα με τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου και την Ανθοέκθεση.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης σε θέματα ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν οι δράσεις του κεντρικού δήμου, θα αναδειχτούν οι συνεργασίες και συνέργειες με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, θα συμμετάσχουν όλα τα συστήματα και ρεύματα ανακύκλωσης, ενώ θα οργανωθούν διαδραστικά εργαστήρια και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

“‘Οταν παραλάβαμε ως διοίκηση η ανακύκλωση ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο, της τάξεως του 2% – 3%. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό πάνω από 15%”, ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ.Μπουτάρης στάθηκε και στον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη για την υπογειοποίηση 80 κάδων απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης. “Τουλάχιστον θα απαλλαγούμε σε μεγάλο βαθμό από τους κάδους”, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το φεστιβάλ ανακύκλωσης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για την καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, υποστήριξε πως έχει “ανοίξει” συζήτηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ώστε να μετατραπεί το φεστιβάλ “σε μια κλαδική έκθεση στην οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης θα έχει τον ξεχωριστό, διακριτό ρόλο”.ΑΠΕ ΜΠΕ