Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς – Να γιατί έφυγαν οι «4»

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς – Να γιατί έφυγαν οι «4»

Το ότι ο Μανόλης Λαμτζίδης θα υπάκουε στις εντολές του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστό στη Καλαμαριά εδώ και καιρό, απλά ουδείς γνώριζε πότε θα «έσκαζε» τη βόμβα των αποχωρήσεων των στελεχών δεν άντεξαν την “υπακοή” και τελικά έσκασε μόλις σήμερα το πρωί με ανακοίνωση όπου αναγγέλλεται από τέσσερις δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με τον κ. Λαμτζίδη η δημιουργία νέας παράταξης!

Μήλον της …έριδος ο δήμαρχος Θεοδόδης Μπακογλίδης που κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις …συμπάθειες της Νέας Δημοκρατίας!

Όσοι γνωρίζουν στη Καλαμαριά, ξέρουν πολύ καλά πόσο πίσω έκανε ο Μανόλης Λαμτζίδης για να είναι δήμαρχος ο Θεοδόσης Μπακογλίδης, όταν πριν τις προηγούμενες εκλογές υπάκουσε στο κόμμα και στήριξε τον νυν δήμαρχο, ο οποίος είχε πάρει το «δαχτυλίδι» από τον Χριστόδουλο Οικονομίδη. Όμως από τότε μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό και ο κ. Λαμτζίδης ζήτησε να άρει το κόμμα την υποστήριξη του στον κ. Μπακογλίδη κάτι που δεν έγινε και φυσικά αυτό δεν έγινε δεκτό από τους «4»!

Ο λόγος είναι η απραξία και η ανικανότητα του νυν δημάρχου. Άλλωστε εδώ και καιρό, τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και ο κ. Λαμτζίδης, αναφέρονται στα προβλήματα που δεν λύνονται με αναρτήσεις στα social media.

Άλλωστε η δυσαρέσκεια για τη δημαρχεία Μπακογλίδη δεν κρύβεται στη Καλαμαριά, γι αυτό ο κ. Λαμτζίδης ζήτησε αρχικά να υπάρξει μια καλύτερη συνεργασία ώστε να παραχθεί πραγματικό έργο και να αποφευχθεί  η διαφαινόμενη διάσπαση. Όπως φαίνεται λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν …ίδρωσε κανένα αφτί και έτσι το πράμα έφτασε στο απροχώρητο με τη διάσπαση με την αποχώρηση των τεσσάρων δημοτικών συμβούλων, που ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καλαμαριά και να συγκροτήσουν δική τους αυτόνομη παράταξη!

Οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι είχαν εκλεγεί με την η οποία είχε κατέλθει στις εκλογές του 2014 με επικεφαλής τον Μανόλη Λαμτζίδη.

Την ανακοίνωση – πρόσκληση για τη συγκρότηση νέας δημοτικής παράταξης υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δέσποινα Αγγελοπούλου, Νεκτάριος Βουλγαράκης, Σταύρος Μαβίδης, και Άρης Τεμεκενίδης. Σε αυτήν αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Ζούμε στην πιο καλή μεριά της Θεσσαλονίκης. Στον τόπο που ανέδειξαν οι παππούδες μας και τον μετέτρεψαν από βάλτους και «τσαμούρια» στον πιο όμορφο και περιζήτητο τόπο κατοικίας.

Τον τόπο αυτό, την Καλαμαριά μας, τον ζήσαμε στην ακμή του, στην ανάπτυξή του, στην αίγλη του. Τον ζούμε σήμερα και στο τέλμα του, στην απαξίωση που τον οδηγεί συστηματικά μια Διοίκηση κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος.

Προβληματιζόμαστε για το μέλλον του τόπου μας και νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Καλαμαριάς και να δώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας και τους ανθρώπους της. Η Καλαμαριά χρειάζεται επανεκκίνηση.

Μας ενώνει η διάθεση να αλλάξουμε ρυθμό, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να ανοίξουμε τους ορίζοντες στους νέους να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν, να καταστήσουμε την Καλαμαριά ένα Δήμο-πρότυπο, όπως ήταν κάποτε και όπως αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Στη προσπάθεια αυτή έχουμε πολλά στηρίγματα. Τους νέους επιστήμονες, τους έμπειρους επαγγελματίες, τους ευσυνείδητους εργαζόμενους, το ισχυρό αλλά αναξιοποίητο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, τους μεγαλύτερους σε ηλικία και γεμάτους πολύτιμη εμπειρία συνδημότες μας.

Ο βασικός μας στόχος είναι ένας: μια νέα Διοίκηση, με όραμα, σχέδιο, γνώση και εμπειρία, με αξιοκρατία, φροντίδα για όλους, έργο με προοπτική.

Ξεκινάμε σήμερα τη δημιουργία ενός νέου Δημοτικού φορέα, που έχει ως στόχο να ενώσει όλες τις δημιουργικές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις της πόλης μας, ανεξάρτητα από την πολιτική ταυτότητα που όλοι έχουμε, χωρίς αποκλεισμούς και κομματικές σκοπιμότητες. Ξεκινάμε την προσπάθεια για να φέρουμε πάλι την Καλαμαριά εκεί που της αξίζει, εκεί που αξίζει να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να χαίρεσαι τη ζωή σου.

Ελάτε μαζί μας, να ξαναστήσουμε την Καλαμαριά μας!».

Η δήλωση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης και αντιπροέδου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς Μανόλη Λαμτζίδη, αναφέρει τα εξής:

  1. Yποστηρίζω σύμφωνα και με την τελευταία απόφαση της ΓΣ της ΡΕΚΚ ότι πρέπει να επιδιωχθεί η συγκρότηση ενός διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος, το οποίο θα διεκδικήσει από τον α γύρο το Δήμο Καλαμαριάς απέναντι στη σημερινή δημοτική αρχή.
  2. Οι διεργασίες αυτές για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να γίνουν “συντεταγμένα” μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες της ΡΕΚΚ σε γνώση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς, γιατί είμαι μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ερήμην της.

Διαφωνώ οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως με κινήσεις εκτός “συντεταγμένων” πλαισίων.

  1. Το σημερινό εκλογικό σύστημα, το οποίο πιστώνω θετικά στην κυβέρνηση δεν επιτρέπει απλά, αλλά επιβάλλει τις συνεργασίες για τη συνδιοίκηση των δήμων μετά τις εκλογές με όρους προγραμματικούς και με διαφάνεια ύστερα απο διαβούλευση των δημοκρατικών παρατάξεων και αυτό θα αποτελέσει επαναστατική καινοτομία και βαθειά τομή στα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας.
  2. Παραμένω ενεργά παρών στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις στο Δήμο μας, αλλά δηλώνω ότι δεν θέτω απαράβατο όρο να γίνει δεκτή η δική μου υποψηφιότητα ως επικεφαλής του σχήματος προκειμένου να προχωρήσει το εγχείρημα.

Στην επερχόμενη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορώ να αναλάβω  τα καθήκοντα και του “στρατηγού” είτε και του  “απλού στρατιώτη”, πάντοτε μέσα και μετά από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες του χώρου μας,  με κριτήριο το καλό της Καλαμαριάς.