Το ζεύγος Κλούνεϊ στη μαθητική πορεία κατά της οπλοκατοχής

Το ζεύγος Κλούνεϊ στη μαθητική πορεία κατά της οπλοκατοχής

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η σύζυγός του Αμαλ Αλαμουντίν, ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν το ποσό των 500.000 δολαρίων στο κίνημα «Πορεία για τη Ζωή μας» και θα περπατήσουν μαζί με τους νεαρούς μαθητές, στη διαδήλωση που οργανώνεται στην Ουάσινγκτον υπέρ της επιβολής ελέγχων στην οπλοκατοχή, μετά το μακελειό στο Λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

«Η οικογένειά μας θα βρίσκεται εκεί στις 24 Μαρτίου για να σταθεί στο πλευρό αυτής της απίστευτης γενιάς νέων ανθρώπων απ’ όλη τη χώρα και εξ ονόματος των παιδιών μας, Έλλα και Αλεξάντερ, δωρίζουμε 500.000 δολάρια για να βοηθήσουμε τη χρηματοδότηση αυτού του ρηξικέλευθου γεγονότος. Η ζωή των παιδιών μας εξαρτάται από αυτό» ανέφερε ο Κλούνεϊ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, όπως και η σύζυγός του, δικηγόρος ειδικευμένη σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι γνωστό ότι δωρίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά για πολιτικούς σκοπούς.

  Πέρυσι έδωσαν 1 εκατομμύριο στο Southern Poverty Law Center, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας σε αντιδιαδήλωση που στρεφόταν εναντίον μιας κινητοποίησης υπέρμαχων της ανωτερότητας της λευκής φυλής στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνιας. Πέρσι το ζευγάρι απέκτησε δίδυμα, την Έλλα και τον Αλεξάντερ.

Μαθητές του Λυκείου Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, όπου την περασμένη εβδομάδα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ένας 19χρονος σκότωσε με αυτόματη καραμπίνα 17 ανθρώπους, σκοπεύουν να συμμετάσχουν στην «Πορεία για τη Ζωή μας».

Η κινητοποίηση αυτή είναι μία από τις πολλές που οργανώνονται σε όλη τη χώρα με αίτημα την αλλαγή των νόμων περί οπλοκατοχής. Πολλά λεωφορεία γεμάτα με μαθητές έφτασαν σήμερα στο Ταλαχάσι της Φλόριντας για να πιέσουν τις πολιτειακές αρχές να απαγορεύσουν την πώληση αυτόματων καραμπίνων.

Πολλές άλλες διασημότητες έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στους μαθητές, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ, η Λέιντι Γκάγκα και η Σερ.

tanea