Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Financial Times

Το ελληνικό νησί που αποθεώνουν οι Financial Times

Σίγουρα με τόσα και τόσα όμορφα νησιά η Ελλάδα δεν έχει παράπονο. Όπως άλλωστε και τα εκατομύρια των τουριστών κάθε χρόνο που τα επισκέπτονται για τις διακοπές τους. Οι Financial Times όμως αποθεώνουν σε λίστα τους ένα από αυτά.

Μιας και το αναγνωστικό τους κοινό είναι πάρα πολύ μεγάλο παγκοσμίως, το γεγονός αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Έτσι, το ελληνικό νησί που φιγουράρει πρώτο στην λίστα τους, δεν είναι άλλο από την …Σέριφο!

Σε πρόσφατο δημοσίευμά τους, τη χαρακτηρίζουν «κρυφό παράδεισο της Μεσογείου» και μιλούν με πολύ όμορφα λόγια για το κυκλαδίτικο νησί.

Η Σέριφος φιγουράρει λοιπόν στο νούμερο 1 της λίστας της πασίγνωστης εφημερίδας με τα «κρυμμένα διαμάντια» της Μεσογείου.

Οι συντάκτες του κειμένου σημειώνουν πως το κυκλαδίτικο νησί μπορεί να μην είναι πολυδιαφημισμένο, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά αποτελεί ένα μέρος που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Ο «χρυσός» οδηγός δίνει σημασία στις βραχώδεις περιοχές του νησιού και στις υπέροχες παραλίες του, ενώ αναφορά γίνεται και στη Χώρα, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές στη Μεσόγειο.

Βέβαια, η Σέριφος δεν είναι ο μόνος ελληνικός τόπος που βρίσκεται στη λίστα – εγκώμιο αλλά εκεί υπάρχουν και η Μάνη και η Αμοργός.

Εκτός της Σερίφου, στη λίστα των Financial Times βρίσκονται η Μάνη στο νούμερο 6 και η Αμοργός στο νούμερο 8.

Τη λίστα συμπληρώνουν το San Fruttuoso στην Ιταλία, το Lastovo στην Κροατία, η Favignana στην Ιταλία, το Cavallo στη Γαλλία, το Kornati στην Κροατία, η Datca της Τουρκίας και, τέλος, η Pantelleria στην Ιταλία.