Το δούλεμα συνεχίζεται! Άλλες 12 ώρες προβλέπει η ΕΥΑΘ για να έρθει το νερό

Το δούλεμα συνεχίζεται! Άλλες 12 ώρες προβλέπει η ΕΥΑΘ για να έρθει το νερό

Άλλες 10 με 12 ώρες προβλέπει η ΕΥΑΘ ότι θα χρειαστούν για την αποκατάσταση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης. Μια ακόμα πρόβλεψη που φαντάζει σαν «δούλεμα» στον πολύπαθο πληθυσμό της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, μετά τις προβλέψεις για αποκατάσταση το μεσημέρι της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Η εκτίμηση αυτή των υπευθύνων της ΕΥΑΘ προκύπτει από την έκτακτη σύσκεψη που οργανώθηκε για το θέμα –με καθυστέρηση ημερών- στο ΥΜΑΘ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα χρειαστούν άλλες πέντε περίπου ώρες για να πέσει η θολότητα του νερού και άλλες επτά περίπου ώρες για να γεμίσουν οι δεξαμενές και να αποκατασταθεί η υδροδότηση, συνολικά 12 ώρες δηλαδή.

Η έκτακτη, με ρυθμούς …χελώνας σύσκεψη, έγινε στο ΥΜΑΘ με μέρες καθυστέρηση με την πόλη να μαστίζεται από τη λειψυδρία, επιχειρήσεις να κλείνουν και νοσοκομεία να μένουν χωρίς νερό.

Η πολιτική ηγεσία δραστηριοποιήθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση οργανώνοντας αυτή τη σύσκεψη με τη συμμετοχή της διευθύντριας του γραφείου Κατερίνας Νοτοπούλου, της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Γιάννη Κρεστενίτη και δημάρχων (Κυρίζογλου, Δανιηλίδη, Καϊτεζίδη, Σούλα, Μπακογλίδη και Δεμουρτζίδη).