Τουρκία-εκλογές: Τεράστια συγκέντρωση του Ιντζέ στη Σμύρνη

Τουρκία-εκλογές: Τεράστια συγκέντρωση του Ιντζέ στη Σμύρνη

Στα 2,5 εκατομμύρια ανεβάζουν οι διοργανωτές τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετείχαν στην προεκλογική συγκέντρωση του Μουχαρέμ Ιντζέ, στη Σμύρνη, βασικού διεκδικητή της προεδρίας της Τουρκίας από τον Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

Ο Ερντογάν πάντως παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Τουρκία και αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να συγκεντρώνει το απαραίτητο 50% από τον πρώτο γύρο και ο Ιντζέ θεωρείται ο πιο πιθανός αντίπαλός στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.

Ο Ιντζέ έχει δεσμευθεί, αν εκλεγεί, να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείει κανέναν». «Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, δεξιοί ή αριστεροί, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν υπάρχει καμία διαφορά», έχει υποστηρίξει.

«Ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, εγκαταλελειμμένος, ένας άνθρωπος αλαζόνας που δεν έχει τον σεβασμό του λαού του», δήλωσε ο Ιντζέ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Η Τουρκία θέλει να αναπνεύσει, θέλει ειρήνη, θέλει ηρεμία», τόνισε εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP. «Όχι έναν άνθρωπο εξαντλημένο, όχι έναν άνθρωπο που φωνάζει και κραυγάζει. Κάποιον πιο νέο, νέο αίμα», συνέχισε ο 54χρονος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), που είναι δέκα χρόνια νεότερος από τον Ερντογάν.