Τουρκικά ΜΜΕ καυχώνται για πυραύλους που μπορούν να φθάσουν μέχρι την Αθήνα

Τουρκικά ΜΜΕ καυχώνται για πυραύλους που μπορούν να φθάσουν μέχρι την Αθήνα

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σε νέα τους δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι βαλλιστικοί πύραυλοι της γειτονικής χώρας μπορούν να φθάσουν μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με της εφημερίδες Aksam και Star, ο πύραυλος «Bora» που έχει βεληνεκές 280 χιλιόμετρα μπορεί να φθάσει μέχρι την Αθήνα, γεγονός που προκαλεί την έντονη ανησυχία της Ελλάδας.

Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Τουρκία ετοιμάζει και πυραύλους με βεληνεκές 800 χιλιομέτρων. Παράλληλα ο αρθρογράφος σημειώνει πως το ελληνικό υπουργείο Άμυνας ζητά λόγω των βαλλιστικών πυραύλων Bora την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, αφού δεν διαθέτει κανένα μέσο για να τους «αντιμετωπίσει».

Επίσης, τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι χώρες της δύσης και ιδιαιτέρως η Ελλάδα έχουν ενοχληθεί από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών στην Τουρκία ενώ σε μια πρόχειρη ανάλυση υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει ισχυρή Πολεμική Αεροπορία και προσπαθεί να βελτιώσει τις ναυτικές δυνάμεις της επειδή υπάρχει και το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του θέματος, τον Μάιο του 2017, η Τουρκία πραγματοποίησε στη Σινώπη την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Bora (γνωστός στην εξαγωγική του έκδοση ως Khan).

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν επίσης πως ο Bora είναι στους πέντε ισχυρότερους βαλλιστικούς πυραύλους παγκοσμίως και μάλιστα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και βίντεο με δοκιμές.