Τουλάχιστον 21 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 21 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Τουλάχιστον 21 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι ρώσοι σύμμαχοί τους στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν επιχείρηση που πραγματοποιούν κατά των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα πλήγματα που έγιναν την Κυριακή σε πολλές περιοχές του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ στοίχισαν κυρίως τη ζωή σε 11 ανθρώπους της ίδιας οικογένειας κοντά στην τοποθεσία Σιντζάρ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν χθες την τοποθεσία αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμπού Ντούχουρ, το οποίο αποτελεί τον επόμενο στόχο των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούν από τις 25 Δεκεμβρίου με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας επιχείρηση για την ανακατάληψη του νοτιοανατολικού τμήματος της επαρχίας Ιντλίμπ, που είναι το μόνο στο οποίο δεν έχει τον έλεγχο η συριακή κυβέρνηση και έχουν υπό την κατοχή τους τζιχαντιστές της πρώην πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην Συρία.

“Σήμερα οι κυβερνητικές δυνάμεις και η ρωσική αεροπορία συνεχίζουν την επιχείρησή τους σε πολλές περιοχές της Ιντλίμπ”, δήλωσε στο AFP ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν.

(φώτο αρχείου)