Τον Ιανουάριο το ΓΠΣ της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον Ιανουάριο το ΓΠΣ της Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον Ιανουάριο του 2018 θα συζητηθεί, σε ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, Ρία Καλφακάκου και Μόνικα Αϊβάζογλου.

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποδέχτηκε το αίτημα, υποστηρίζοντας πως όλη η διαδικασία έχει περάσει από πολλές διαβουλεύσεις και πολλές συζητήσεις. «Το κάνετε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Θέλετε να κάνουμε ειδική συνεδρίαση; Να κάνουμε και δύο εάν θέλετε να αγορεύετε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε την αντιπολίτευση, πως είναι «αδιάβαστη» στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως γι΄ αυτό το λόγο επιθυμεί την αναβολή.

Σε παρόμοιο ύφος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο οποίος, ως εισηγητής, έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής. Πρόσθεσε «δεν είδα σχεδόν κανέναν από αυτούς που ενδιαφέρονται σήμερα για το ΓΠΣ να έρθουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στις συζητήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είχαμε σιγή ιχθύος».

«Τις κρίσεις περί διαβάσματος να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας» ήταν η απάντηση του επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη, στον δήμαρχο. Νωρίτερα, είχε ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το ΓΠΣ προκειμένου να μην «περάσει το θέμα στα ψιλά γράμματα καθώς αφορά την πορεία της πόλης για τα επόμενα 30-40 χρόνια».

iefimerida.gr