Τι όνειρα βλέπει ο σκύλος σου; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Τι όνειρα βλέπει ο σκύλος σου; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Ποιος δεν έχει αναρωτηθεί τι είδους όνειρα βλέπει ο σκύλος του κάθε φορά που τον κοιτά να ροχαλίζει ευτυχισμένος, να γαβγίζει, ακόμα και να κάνει ότι… τρέχει στον ύπνο του;

Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν πολλές φορές εκφράσει την απορία τους όσον αφορά στο τι είδους όνειρα βλέπει ο τετράποδος φίλος τους, με την απάντηση να έρχεται (επιτέλους) δια στόματος διακεκριμένης επιστήμονα του Πανεπιστημίου του Harvard.

Η καθηγήτρια και κλινική ψυχολόγος Dr. Deirdre Barrett, έχει εκφράσει σχετική άποψη σε συνέντευξή της στο αμερικανικό People υποστηρίζοντας ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι οι σκύλοι να ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους. Πράγμα που σημαίνει ότι τα όνειρά τους σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητά τους και τα συναισθήματα που βιώνουν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής!

«Οι άνθρωποι ονειρεύονται πράγματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον μέσα στην ημέρα, ωστόσο πιο παραστατικά και λιγότερα λογικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε πως τα ζώα διαφέρουν.

Από τη στιγμή που τα ζώα αυτά είναι εξαιρετικά δεμένα με τους ιδιοκτήτες τους, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να ονειρεύεται το πρόσωπό σας, τη μυρωδιά σας, ακόμα και το αν σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί», δηλώνει η επιστήμονας, τονίζοντας πως εμείς οι ίδιοι είμαστε εκείνοι από τους οποίος εξαρτάται το αν τα κατοικίδιά μας θα έχουν ευχάριστα ή δυσάρεστα όνειρα.

Ένας χαρούμενος σκύλος, δεν μπορεί παρά να βλέπει ευχάριστα, γεμάτα παιχνίδια και αγκαλιές όνειρα!

Όσο για το πώς μπορούμε να πετύχουμε την απόλυτη χαλάρωση και τα όμορφα όνειρα του τριχωτού μας φίλου; Η Dr. Barrett έχει την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα:

«Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όμορφα όνειρα είναι να ζούμε ευτυχισμένα στην καθημερινότητά μας, αν κοιμόμαστε σε ασφαλές μέρος και άνετο περιβάλλον. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για τα όνειρα των σκύλων».

Μην το σκέφτεσαι άλλο λοιπόν. Πάρε αγκαλιά τον σκύλο σου και… όνειρα γλυκά (και κυριολεκτούμε). limeandlife.com