Τι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία;

Τι μπορούμε να πάρουμε μαζί μας στην παραλία;

Καλοκαίρι και πολλοί είτε βρίσκονται ήδη σε διακοπές είτε τις προετοιμάζουν. Υπάρχουν πάντως κάποιες χρήσιμες συμβουλές που δίνουν οι ειδικοί για σίγουρες, χωρίς γκρίνιες και χαλαρές ώρες ειδικά στην παραλία.

1. Προστασία από τον ήλιο

Καλό είναι να μην υπερβάλλετε σε αυτό το σημείο ούτε αγνοώντας την επικίνδυνη επίδραση του ήλιου ούτε μένοντας διαρκώς στη σκιά. Χρειαζόμαστε τον ήλιο για την παραγωγή της βιταμίνης D και καλό είναι να θυμάσαι πως το “κάψιμο” είναι αυτό που είναι επιβλαβές. Είναι σημαντικό να “φορτίσουμε” με τη θαυματουργή βιταμίνη για τον χειμώνα που έρχεται.

2. Νερό και άλλα υγρά για σωστή ενυδάτωση

Ειδικά αν η παραλία δεν είναι οργανωμένη καλό είναι να έχουμε προβλέψει και να έχουμε πάρει μαζί μας μπουκαλάκια με νερό τα οποία θα μπορούσαμε να τα έχουμε βάλει στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα και να τα έχεις γεμίσει μέχρι τη μέση, ώστε να συμπληρώνεις με νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Αντίστοιχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο θερμός με τσάι, καφέ ή αρωματικό νερό, ακόμα και να κουβαλήσουμε κατεψυγμένα smoothies τα οποία θα καταναλώσουμε μέσα σε λίγες ώρες.

3. Τα σωστά σνακ

Φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, ρυζογκοφρέτες, ακόμα και στικάκια λαχανικών θα είναι οι σύμμαχοι μας για να κρατήσουμε τη σιλουέτα σου ακόμα και στις διακοπές.

4. Αξεσουάρ για σπορ ή για κάποιο είδος άθλησης

Ρακέτες, βατραχοπέδιλα, μάσκα ή ακόμα και ένα μπαλάκι, είναι αρκετά για λίγη ακόμα φυσική δραστηριότητα.

5. Αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιορίσεις την ευχαρίστηση που σου δίνει η θάλασσα και ο ήλιος, κάνοντας δεύτερες σκέψεις για την εμφάνιση σου.