Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση στα ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Έξαλλοι είναι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης από την πρωτοφανή επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ, την οποία χωρίς δισταγμό χαρακτηρίζουν «δολοφονική», καθώς προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι δράστες ήθελαν να κάψουν τους άνδρες των ΜΑΤ ζωντανούς! Η επίθεση, έτσι όπως σχεδιάστηκε και εκτελέσθηκε προδίδει μία αναβάθμιση στην επιχειρησιακή ικανότητα των Θεσσαλονικέων μπαχαλάκηδων, σύμφωνα με επιχειρησιακούς αξιωματικούς της Θεσσαλονίκης! Πάντως οι αιτίες της οργής τους είναι τρεις:

  1. Αμέσως μετά την επίθεση δεν σχεδιάστηκε μία δυναμική επιχείρηση ώστε να εντοπιστούν οι δράστες! Διατάχθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων χαλαρή επιτήρηση του Πανεπιστημίου, χωρίς καμία επιχειρησιακή ενέργεια!
  2. Η επίθεση αποδεικνύει ότι τους «αντάρτες πόλης» όσο και τους πατάσσεις τόσο αυτοί ισχυροποιούνται και αναβαθμίζουν τις ικανότητες τους!
  3. Λόγω των πολιτικών επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά στελέχη του οποίου δεν κρύβουν την συμπάθεια τους στον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, οι αξιωματικοί διστάζουν ή/και φοβούνται να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις εναντίον αυτών, κάτι που ουσιαστικά ρίχνει το ηθικό των δυνάμεων ασφαλείας αλλά ταυτόχρονα δίνει ενθουσιασμό στα ταραχοποιά στοιχεία.

Η δολοφονική επίθεση όμως έχει λειτουργήσει ανάποδα για την Αστυνομία. Αξιωματικοί, που μίλησαν στο Report Plus, εκτίμησαν ότι αυτή θα δώσει την αφορμή στους ανώτατους αξιωματικούς να σηκώσουν… κεφάλι απέναντι στην πολιτική ηγεσία και να αποσπάσουν το «ΟΚ» της, ώστε να αντιμετωπίσουν πιο δυναμικά τους μπαχαλάκηδες, μέχρις ότου πατάξουν την δράση τους. «Όταν τίθεται θέμα απειλής της ζωής μας τα πράγματα αλλάζουν», είπε χαρακτηριστικά αξιωματικός…

Τώρα, η προσοχή όλων στρέφεται στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία θα… «απαντήσει» στην πρόκληση, πριν ακόμη αρχίσει για τους κουκουλοφόρους η θερινή περίοδος με τις εξορμήσεις του στα γνωστά κάμπινγκ ανά την Ελλάδα…

ΧΕΝ