Τι θα γίνει με το φετινό Black Friday;

Τι θα γίνει με το φετινό Black Friday;

Δε θα διαρκέσει μόνο μία ημέρα η φετινή «Black Friday»

 

Ξεκινούν οι προσφορές στο πλαίσιο της «Black Friday».

Ειδικότερα, οι προσφορές ξεκινούν από την 1η Νοεμβρίου αναμένεται να κορυφωθούν στις 27 Νοεμβρίου, όποτε και… «πέφτει» η «Black Friday».

Οι διαφορές

Σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, η φετινή «Black Friday» θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις προηγούμενες καθώς τα καταστήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές, καθώς το καταναλωτικό κοινό από τη μία εξοικειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις online αγορές και από την άλλη φοβάται τις ουρές που πιθανώς θα δημιουργηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Επιπλέον, οι καταστηματάρχες δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς δεν γνωρίζουν τα μέτρα που μπορεί να ισχύουν το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό εμποδίζει στον προγραμματισμό τους. Επομένως, σίγουρα δεν θα ρισκάρουν να στοκάρουν μεγάλο απόθεμα, όταν φοβούνται την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων ή ακόμα και την επιβολή ενός δεύτερου lockdown.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρηματίες προβληματίζονται και για το καταναλωτικό κοινό ενόψει «Black Friday», καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μεγάλες αγορές. Ίσως τα αναδρομικά των συνταξιούχων να αποτελέσουν μια μικρή ένεση για την τόνωση της αγοράς.

Από την άλλη πλευρά, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αν και αναμένεται να συμμετάσχουν διστακτικά, τουλάχιστον στην αρχή, στον «χορό των προσφορών», αναμένουν να έχουν μεγάλο τζίρο όλη την περίοδο της «Black Friday», με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός εκτίναξε την οικιακή ψυχαγωγία αλλά και την τηλεργασία. Επομένως, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, laptop, σταθεροί υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κ.α. αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση.