Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξυπνάς το πρωί – Ειδικός εξηγεί τον απίστευτο λόγο

Τι δεν πρέπει να κάνεις ποτέ όταν ξυπνάς το πρωί – Ειδικός εξηγεί τον απίστευτο λόγο

Ξέρουμε πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το πρωινό ξύπνημα για όλους μας.

Εκτός από το να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας, το να πλυθούμε, να ντυθούμε, να φάμε πρωινό, (να ταϊσουμε τη γάτα) και να φτιάξουμε το make up και τα μαλλιά μας αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας μας. Σχεδόν τα κάνουμε μηχανικά.

Με καθόλου όρεξη προφανώς, εκτός αν είστε κι εσείς από αυτές τις superwomen που ξυπνάνε γεμάτες ενέργεια στις 6 το πρωί (εμείς πάντως όχι).

Τι θα λέγατε όμως αν κάτι από αυτά που θεωρούμε δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε, θα ήταν καλύτερο να το αποφεύγουμε;

Ο ειδικός μαλλιών, George Northwood, με ονόματα στο πελατολόγιο του όπως αυτό της Rosie Huntington-Whitely και της Alexa Chung, αναφέρει ότι μια καθημερινή συνήθεια ομορφιάς δεν κάνει καλό στο look μας.

Και αυτή η συνήθεια δεν είναι άλλη από το να… χτενίζουμε τα μαλλιά μας κάθε πρωί! Μιλώντας στη Vogue, ο ειδικός μαλλιών εξηγεί γιατί βάζει βέτο στο βούρτσισμα των μαλλιών όταν ξυπνάμε.

«Το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου μηχανικά οδηγεί στο φριζάρισμα αλλά και στη ζημιά της τρίχας», αναφέρει λέγοντας ότι τόσο καιρό κάνουμε αυτό το τραγικό λάθος. «Χρησιμοποιείστε τα δάχτυλά σας και θα μπορέσετε να τα ξεμπερδέψετε», προτείνει αντ’ αυτού.

Αν επιθυμείς ένα κομψό στιλ τύπου Veronica Lake, μπορείς να χρησιμοποιείς βούρτσα αλλά σπάνια.

Ο Northwood προτείνει να κοιμόμαστε με έναν κότσο στο ύψος του αυχένα, καλά στερεωμένος για να μείνει στη θέση του. Το πρωί, λύνουμε τον κότσο, βάζουμε λίγο λάδι μαλλιών και περνάμε ένα χτένισμα μόνο.

«Περάστε τη βούρτσα μόνο μια φορά κατά μήκος της επιφάνειας των μαλλιών», είναι το βασικό tip του hair expert των διάσημων.

bovary.gr