Τις ειδικές δυνάμεις στέλνει η Τουρκία στο Αφρίν

Τις ειδικές δυνάμεις στέλνει η Τουρκία στο Αφρίν

Η Τουρκία ανέπτυξε σήμερα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας στην περιφέρεια του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, για μια «νέα μάχη» στο πλαίσιο της εκστρατείας της εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που διαρκεί ήδη πέντε εβδομάδες, παρά την έκκληση που έκανε το σαββατοκύριακο ο ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός σε όλη τη Συρία.

«Η είσοδος των ειδικών δυνάμεων γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα μάχη που πλησιάζει», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποσντάγ.

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε πως ειδικές δυνάμεις της Χωροφυλακής και της αστυνομίας εισήλθαν στο Αφρίν από δύο σημεία στα νοτιοδυτικά της περιφέρειας προσθέτοντας ότι θα συμμετάσχουν στις μάχες μέσα σε πόλεις και θα ελέγχουν τα χωριά που καταλαμβάνουν οι τουρκικές δυνάμεις.

Οι περισσότερες μεγάλες πόλεις της περιοχής του Αφρίν, περιλαμβανομένης της πόλης Αφρίν, παραμένουν υπό τον έλεγχο της YPG.

Η Τουρκία υποστηρίζει πως η απόφαση που έλαβε το Σάββατο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια κατάπαυση του πυρός 30 ημέρων σε όλη τη Συρία, δεν ισχύει για την δική της επιχείρηση στο Αφρίν, που φέρει την ονομασία «Κλάδος Ελαίας».

«Μερικές περιφέρειες όπως η Ανατολική Γούτα εντάσσονται στην απόφαση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όμως το Αφρίν δεν περιλαμβάνεται σ’ αυτές», υποστήριξε ο Μποζντάγ, ο οποίος είναι επίσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Η απόφαση δεν θα επηρεάσει την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας που διεξάγουμε στην περιφέρεια του Αφρίν», πρόσθεσε.

ape-mpe