Τη σύσταση ομάδων εργασίας για το ονοματολογικό ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ κ. Ντιμιτρόφ

Τη σύσταση ομάδων εργασίας για το ονοματολογικό ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ της πΓΔΜ κ. Ντιμιτρόφ

Μία ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρώυτερ αποκάλυψε ότι για το ονοματολογικό θα γίνουν απευθείας συζητήσεις των δύο χωρών.

Όπως είπε ο κ. Ντιμιτρόφ οι δύο χώρες θα συστήσουν ομάδες εργασίας, υπό των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών και θα γίνουν απευθείας συζητήσεις για την εύρεση κοινής αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος. Μάλιστα εκφράζοντας συγκρατημένη αισιοδοξία είπε πως «αναμένω ότι η πρώτη συνάντηση μπορεί να γίνει ακόμη και το Φεβρουάριο».

Σε ότι αφορά την συνάντηση που είχε με τον κ. Κοτζιά, ο κ. Ντιμιτρόφ αφού υποστήριξε ότι η χώρα του γνωρίζει τις ανησυχίες της Ελλάδας τόνισε ότι «έχουμε τεράστια ευθύνη» και πρόσθεσε πως «αναχωρήσαμε, πεπεισμένοι ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

Στόχος της χώρας του είπε ο κ. Ντιμιτρόφ είναι η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και η είσοδος στη συμμαχία του ΝΑΤΟ.