Την Δευτέρα λειτουργούν τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την Δευτέρα λειτουργούν τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με το μεγαλύτερο να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με 108 εμβολιαστικές γραμμές.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο της Αθήνας ενώ στην στη Θεσσαλονίκη το ίδιο έπραξε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στην ΔΕΘ όπου την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας.

«Το hub της Θεσσαλονίκης, θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με 108 εμβολιαστικές γραμμές. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα logistics και το υγειονομικό προσωπικό, τρέχουμε καθημερινές προσομοιώσεις και το βασικότερο είναι ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων: των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και το βασικότερη, η συνδρομή των υγειονομικών των ενόπλων δυνάμεων. Για εμάς το στοίχημα της “Ελευθερίας” είναι καθημερινό, για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με υπομονή κι επιμονή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως έχουμε ξεπεράσει τις 45 μέρες εμβολιασμών και πλησιάζουμε σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5%.

«Από Δευτέρα εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί, ο ένας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στην Αθήνα» σημείωσε και πρόσθεσε πως εντός του Μαρτίου υπάρχει πλήρης ανάπτυξή του. «Η δυναμικότητα του κέντρου αυτού θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα» τόνισε.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης είπε πως  «συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας και εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα. Θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έχουν εμπλακεί σ΄αυτή την πολύπλοκη διαδικασία του εμβολιασμού και βεβαίως, ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τη σημαντική συμβολή τους. ».

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου ανοίγει τις πύλες του στους πολίτες το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Ο εμβολιαστικός σταθμός τον οποίο επιθεώρησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα.

Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

 

 

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων.

Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών.

Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.