Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση, καθώς για δεύτερη μέρα παρατηρούντα προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News247 σε όσα σχολεία οι μαθητές χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να πάρουν σύνδεσμο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι κάτω.

Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε σύσταση προς τους εκαπιδευτικούς ζητώντας τους να μην «μπαίνουν στο σύστημα εάν δεν έχουν παράδοση».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex “έπεσε”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα, έριξε την ευθύνη για το φιάσκο στην εταιρεία Cisco, τη σύμβαση της οποίας με το δημόσιο, επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.«e

«Δεν επιλέξαμε τυχαία τη Cisco», λέει η ΓΓ του Υπ. Παιδείας

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει την πλατφόρμα της Cisco για την τηλεκπαίδευση, υπερασπίστηκε σε δηλώσεις της στη τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα.

«Η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης “έπεσε” σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής. Δεν ήταν κάτι που μπορούσε να προβλέψει το υπουργείο Παιδείας» τόνισε, η κα. Γκίκα.

«Δεν επιλέξαμε τη Webex τυχαία: Είναι η πιο εύχρηστη διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί τη γνωρίζουν, είναι μια πολύ αξιόπιστη πλατφόρμα διεθνώς. Έχει ήδη δοκιμαστεί. Προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και είναι εντελώς δωρεάν για το υπουργείο Παιδείας. Αυτά είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για να φτάσουμε σε αυτήν την επιλογή. Όλο το καλοκαίρι συζητήσαμε σε πολλαπλές συναντήσεις με όλους τους πάροχους που υπάρχουν στη διεθνή αγορά και επιλέξαμε μια εταιρία που την είχαμε ήδη δοκιμάσει. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτό το πρόβλημα και δεν νομίζω πως κανένας θα το προέβλεπε» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα γιατί συνεχίζονται και σήμερα, δεύτερη ημέρα της υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης, τα προβλήματα στην πλατφόρμα, η κα. Γκίκα είπε: «Σήμερα δεν έχω ακόμα εικόνα της κατάστασης, η εικόνα που είχα είναι θετική. Είμαστε επί ποδός, θα το ελέγξουμε, είμαστε σε εγρήγορση και εμείς και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα.»