Τζιτζικώστας: “Να ανατρέψουμε το κλίμα της κρίσης στη κεντρική Μακεδονία.”

Τζιτζικώστας: “Να ανατρέψουμε το κλίμα της κρίσης στη κεντρική Μακεδονία.”

Ξεχωριστές συναντήσεις με τα νέα προεδρεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), είχε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, έμποροι, βιομήχανοι και βιοτέχνες, ενώ αναλύθηκαν οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει από την πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε τα προβλήματα αυτά να αντιμετωπιστούν.

Συζητήθηκαν όμως και οι προοπτικές ανάπτυξης, η δυνατότητα επενδύσεων και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε όφελος της περαιτέρω ανάπτυξης της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας και του εμπορίου, που στα χρόνια της κρίσης συρρικνώθηκαν, με αποτέλεσμα την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

«Οι συναντήσεις μου με τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, Ιωάννη Μασούτη (ΕΒΕΘ) και Παναγιώτη Παπαδόπουλο (ΒΕΘ) και τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων δεν είναι απλώς εθιμοτυπικές, αλλά αποτελούν την έναρξη μιας νέας περιόδου συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον παραγωγικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι νέες διοικήσεις του ΕΒΕΘ και του ΒΕΘ γνωρίζουν πολύ καλά τα ζητήματα ανάπτυξης και οικονομικής προοπτικής του τόπου μας και εκτός των άλλων αποτελούν σταθερούς συνομιλητές της διοίκησής μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, διότι θέλουμε να ενισχύσουμε το επιχειρείν και να αναστρέψουμε το κλίμα που δημιούργησε η παρατεταμένη κρίση, με τα συνεχή λουκέτα σε επιχειρήσεις και την αύξηση της ανεργίας. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε πολιτικές, αλλά και να διαθέσουμε κονδύλια για την προσέλκυση επενδύσεων, την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέου εισοδήματος στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.