Τελειώνει η 6ετής περιπέτεια του Ασάνζ;

Τελειώνει η 6ετής περιπέτεια του Ασάνζ;

Έξι χρόνια κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο. Ο λόγος για τον Τζούλιαν Ασάνζ, τον ιδρυτή του ιστότοπου wikileaks που όταν υποβλήθηκε το 2012 ένταλμα σύλληψης εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση 2 γυναικών κλείστηκε εκεί από φόβο μην τυχόν τον συλλάβουν οι βρετανικές αρχές βάσει του εντάλματος, τον εκδώσουν στη Σουηδία κι εκείνες με τη σειρά τους στις ΗΠΑ όπου θα μπορούσε να δικαστεί για τη διαρροή στον τύπο εκατοντάδων χιλιάδων διπλωματικών εγγράφων.

Η περιπέτεια του Ασάνζ ίσως και να τελειώνει. Οι αρχές του Ισημερινού έχουν μιλήσει στη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με την κατάσταση του Ασάνζ δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο.
Δημοσίευμα των Sunday Times έδωσε τροφή σε εικασίες σχετικά με το μέλλον του Ασάνζ, καθώς η εφημερίδα αυτή έγραφε ότι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τον Ισημερινό και τη Βρετανία έχουν τώρα συνομιλίες για το πώς θα τον απομακρύνουν από την πρεσβεία έπειτα από ανάκληση του ασύλου του. Επίσης πηγή προσκείμενη σε αυτόν δήλωσε στο Reuters ότι η κατάσταση πλησιάζει στο τέλος της.
Ο γεννηθείς στην Αυστραλία Ασάνζ θα χρειαστεί εντέλει να εγκαταλείψει την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο στην οποία ζει από το 2012, πρόσθεσε εξάλλου σήμερα ο Μορένο μιλώντας σε εκδήλωση στη Μαδρίτη.