Τα φρούτα που σας βοηθούν να κάψετε λίπος!

Τα φρούτα που σας βοηθούν να κάψετε λίπος!

Όλοι γνωρίζουν ότι τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία μας. Ωστόσο κάποια απ αυτά, εκτός από τις υπόλοιπες ευεργετικές τους ιδιότητες, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά και στην απώλεια βάρους.

Δείτε ποια είναι τα φρούτα που μπορούν να διεγείρουν τον μεταβολισμό σας και να βοηθήσουν στο κάψιμο του περιττού λίπους και κατ’ επέκταση και στην απώλεια βάρους.

Αχλάδι και Μήλο

Τα αχλάδια και τα μήλα επίσης περιέχουν πολύ νερό. Καταναλώστε τα με το φλούδι που περιέχει πολλές φυτικές ίνες, για να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερη ώρα. Η Δρ Μπονσι συστήνει να προτιμάμε τα φρούτα παρά τους χυμούς τους. Όχι μόνο για να παίρνουμε περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά και γιατί η διαδικασία της μάσησης διαρκεί περισσότερο και απαιτεί προσπάθεια η οποία με τη σειρά της συντελεί σε καύση θερμίδων.

Γκρέιπφρουτ

Ενώ το γκρέιπφρουτ δεν έχει «μαγικές» λιποδιαλυτικές ιδιότητες, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα πληρότητας, με περιορισμένο θερμιδικό περιεχόμενο. Η Δρ Μπονσι, αποδίδει το αποτέλεσμα αυτό στις μεγάλες ποσότητες υδατοδιαλυτών φυτικών ινών, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο να διασπαστούν στο στομάχι. Μισό γκρέπφρουτ ή ένα ποτήρι χυμό την ημέρα πριν από κάθε γεύμα, θα σας βοηθήσει να χορτάσετε ευκολότερα.

Σταφύλια εναντίον Σταφίδων

Η αξία του υδατοδιαλυτού περιεχομένου καθίσταται εμφανέστερη όταν παρατηρήσουμε με προσοχή δύο φλιτζάνια με σταφύλι, συγκριτικά με ¼ της κούπας σταφίδες. Και τα δύο έχουν λίγο περισσότερες από 100 θερμίδες, αλλά όσο μεγαλύτερη η ποσότητα των σταφυλιών τόσο λιγότερο πιθανή είναι η αίσθηση της πληρότητας. Η Δρ Μπονσι εξηγεί ότι τα αποξηραμένα φρούτα έχουν μια ενδιαφέρουσα δομή, και όταν χρησιμοποιούνται με φειδώ, λίγες σταφίδες μπορούν να κάνουν γευστικά ανώτερη μια απλή σαλάτα.

Καρπούζι

Τα τρόφιμα που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο γαστρεντερικό σύστημα. Αυτό κάνει τον οργανισμό να πιστεύει ότι είναι πλήρης και αφήνει λιγότερο χώρο για άλλες τροφές. Πολλά ωμά λαχανικά και φρούτα είναι υπερπλήρη σε νερό και θρεπτικά συστατικά, με μικρό θερμιδικό περιεχόμενο. Το καρπούζι είναι το καλύτερο παράδειγμα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτική λυκοπένη και έχει βιταμίνη Α και C.

Μούρα

Όπως όλα τα φρούτα, τα μούρα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, άρα προκαλούν ευκολότερα το αίσθημα του κορεσμού. Έχουν όμως και υπέροχα γλυκιά γεύση. Αυτό σημαίνει ότι τα μούρα μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη για γλυκό με ελάχιστο θερμιδικό περιεχόμενο. Και να θυμάστε ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.