Τα πυρηνικά του Ιράν στο μενού του δείπνου Τραμπ-Μακρόν στον Λευκό Οίκο

Τα πυρηνικά του Ιράν στο μενού του δείπνου Τραμπ-Μακρόν στον Λευκό Οίκο

Δείπνο προς τιμήν του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του Μπριζίτ, παρέθεσε στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγος του Μελάνια.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε την συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες “πολύ ειλικρινή”, τονίζοντας ότι θέλει να εργαστεί για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Άξονες τις συμφωνίας πρέπει να είναι να τερματιστεί η πυρηνική δραστηριότητα του Ιράν μέχρι το 2025 και να μπει ένα τέλος στο ιρανικό πρόγραμμα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

«Υπάρχει ευκαιρία και κανεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα κάνω μετά την 12 ώρα, ίσως έχετε μία ιδέα αλλά θα δούμε εάν τελικά θα κάνω αυτό που οι περισσότεροι περιμένουν από εμένα. Εάν είναι εφικτό να συναφθεί μία νέα συμφωνία που θα έχει γερά θεμέλια,» τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ενώ, αλλά και για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ για τη Συρία συμφώνησαν ότι βασικός στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.