Τα …”βρήκαν” Ψωμιάδης – Μπουτάρης και όλα …περασμένα …ξεχασμένα

Τα …”βρήκαν” Ψωμιάδης – Μπουτάρης και όλα …περασμένα …ξεχασμένα

Η συνάντηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον δήμαρχο Γιάννη Μπούταρη ήταν γεμάτη φιλοφρονήσεις. Οι δύο άντρες, παλιοί γνώριμοι τα “βρήκαν” τουλάχιστον στα θέματα ευγενείας και αποφάσισαν να αφήσουν πίσω όσα έχουν πει ο ένας για τον άλλο κατά καιρούς.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να τα αφήσουν όλα πίσω ώστε να διεξαχθεί ένας αγώνας για τις δημοτικές  εκλογές σε πολιτισμένο επίπεδο.

Όπως είναι κατανοητό από το αποτέλεσμα η συνάντηση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη με τον υποψήφιο δήμαρχο Παναγιώτη Ψωμιάδη έγινε σε πολύ καλό κλίμα στο γραφείο του δημάρχου, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Μπουτάρης ειπώθηκαν βαριές κουβέντες εκατέρωθεν, αλλά είπαμε να τραβήξουμε μια γραμμή και να διεξαχθεί ο αγώνα σε πολιτισμένο επίπεδο.

“Ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ευγενή χειρονομία να ζητήσει ραντεβού ενόψει τον εκλογών. Φυσικά ανταποκρίθηκε. Συζητήσαμε προβλήματα που ενδιαφέρουν την πόλη και διαπιστώσαμε ένα κοινό ενφιαφέρον για το καλό της πόλης. Έχουμε σαφώς διαφορετική αντίληψη και ιδεολογία. Από κει και πέρα ο αγώνας για την εκλογή, συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να είναι πολιτισμένος. Ότι έγινε έγινε, ότι ειπώθηκε ειπώθηκε, πάμε για άλλα”, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να απαντήσει αν θα είναι τελικά υποψήφιος.

«Ευχαριστούμε τον κ. Δήμαρχο γιατί την πολύ θερμή υποδοχή και συνεργασία. Με ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες αυτής της πόλης και κατά γενική ομολογία μπορεί να διαφωνούμε και διαφωνούμε και είναι υγιές αυτό αλλά μας ενώνει η αγάπη αυτή της πόλης», σημειώσει από την πλευρά του ο κ. Ψωμιάδης.

«Κύριε δήμαρχε περιμέναμε να με ρωτήσετε αν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα σας έλεγα χαριτολογώντας ότι ζει και βασιλεύει στις καρδιές και στις ψυχές των Ελλήνων και απέναντι από το παράθυρο σας είναι η προτομή του άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Με πολύ θέρμη φεύγω και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα και αυτόν και τους συναδέλφους αντιδημάρχους», ανέφερε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Πολλά χρόνια θα περάσουν, 100» ειπε ο κ. Ψωμιάδης για να απαντήσει ο κ. Μπουτάρης «ας φτάσουμε τα 90 και βλέπουμε τα 100 μετά».

Στην τοποθέτηση του κ. Ψωμιάδη απάντησε ο κ. Μπουτάρης. «Θυμίζω απλώς ότι το σήμα του Thessaloniki Food Festival είναι η γοργόνα και η γοργόνα είναι η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ρωτούσε ο βασιλιάς πέθανε η ζει και όποιος έλεγε απέθανε πνιγόταν, τον βγάζανε από το καράβι, οποίος έλεγε ζει ερχόταν καλοκαίρια». Για να ρωτήσει ο κ. Ψωμιάδης εσείς δεν είπατε η ζει η πέθανε με τον δήμαρχο να απαντά «εγώ λέω ζει, δεν πεθαίνω», τόνισε χαμογελώντας.

Ο κ. Ψωμιάδης προσέφερε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης γλυκά καθώς και ένα αναμνηστικό με τον ήλιο της Βεργίνας.