Τα έχουνε χάσει οι Τούρκοι: Γερμανοί ελέγχουν οι Έλληνες φταίνε – Αντίποινα σε ελληνικά πλοία προανήγγειλε ο Ερντογάν!

Τα έχουνε χάσει οι Τούρκοι: Γερμανοί ελέγχουν οι Έλληνες φταίνε – Αντίποινα σε ελληνικά πλοία προανήγγειλε ο Ερντογάν!

Για όλα φταίνε οι Έλληνες, αυτό φαίνεται ότι είναι το δόγμα του Ερντογάν που σαστισμένος από τις εξωτερικές και εσωτερικές εξελίξεις, απειλεί την χώρα μας με έλεγχους στα ελληνικής σημαίας πλοία, επειδή οι Γερμανοί έκαναν έλεγχο στο τουρκικής σημαίας φορτηγό πλοίο και είχαν Έλληνα διοικητή!

Τα αντίποινα υποσχέθηκε κι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το περιστατικό με το τουρκικό πλοίο, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Μετά τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που έκανε λόγο για απάντηση επί του πεδίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στοχοποίησε τον Έλληνα διοικητή, υποστηρίζοντας ότι εκείνος ήταν πίσω από την εντολή για τον έλεγχο και προειδοποίησε ότι το υλικό από τις κάμερες με την έφοδο θα αποσταλεί όπου κριθεί απαραίτητο για τις κατάλληλες ενέργειες.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε μάλιστα για «επίθεση» Ελλάδας και Κύπρου. «Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου, στο ζήτημα της ανατολικής Μεσογείου, πάντα συμπεριφερθήκαμε με υπομονή και ψυχραιμία. Αλλά τί κρίμα, παρά αυτή την υπομονετική και ψύχραιμη στάση μας, να που στο τέλος επιτέθηκαν σε ένα εμπορικό μας πλοίο που μετέφερε φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη για την αντιμετώπιση των αναγκών της. Αυτό δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Κι εδώ πάλι καπετάνιος ένας Έλληνας. Δυστυχώς, παρενόχλησαν και το πλήρωμα μετά την επιβίβαση στο πλοίο. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί σε βίντεο. Κι αυτό το υλικό απεστάλη και θα αποσταλεί όπου κριθεί απαραίτητο», δήλωσε.