Τασούλας προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν έχετε φιλότιμο θα ψηφίσετε υπέρ προκαταρκτικής και για τους δικούς σας!

Τασούλας προς ΣΥΡΙΖΑ: Αν έχετε φιλότιμο θα ψηφίσετε υπέρ προκαταρκτικής και για τους δικούς σας!

“Η ευθιξία είναι συνώνυμη με το φιλότιμο. Υπάρχει σήμερα και στις επόμενες 12 ώρες περιθώριο στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, που λένε ότι είναι από άλλο υλικό να αποδείξουν ότι έχουν φιλότιμο”, τόνισε ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, στη συζήτηση επί της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής που θα διερευνήσει την εμπλοκή των υπουργών Π.Πολάκη, Π.Κουρουμπλή και Α.Ξανθού, στην υπόθεση Novartis.

Και πρόσθεσε: “Αν είστε από άλλο υλικό θα ψηφίσετε υπέρ της προκαταρκτικής, όχι επειδή αποδέχεστε τις φερόμενες κατηγορίες, αλλά επειδή θα ακολουθήσετε το παράδειγμα της Ν.Δ. που κατ` επανάληψη ψήφισε υπέρ της σύστασης εξεταστικών επιτροπών, ακόμα κι όταν διαφωνούσε επί της ουσίας, για να μην μείνουν σκιές.”

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της Ν.Δ., ο κ. Τασούλας πρόσθεσε: “Η επίκληση του κ. Τσίπρα για… όλα στο φως, μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι όση λάσπη μπορείτε στους πολιτικούς μας αντιπάλους. Δεν τολμήσατε να φέρετε τα πάντα στο φως όταν ζητήσαμε να γίνει εξεταστική για την εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του πλοίου noor 1. Δεν δεχθήκατε να γίνει εξεταστική για το θέμα των capital control και την ζημιά που έγινε στην ελληνική οικονομία. Προεξοφλήσατε ότι δεν θα γίνει δεκτή η εξεταστική για τον κ. Καμμένο όσον αφορά την απόφαση με την πώληση βλημάτων στην Σαουδική Αραβία. Εμείς ψηφίσαμε όλες τις εξεταστικές και τις προανακριτικές που εσείς φέρατε.»

Ο κ.Τασούλας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποιεί την λάσπη ως ασπίδα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί ως ασπίδα τη λάσπη και την συκοφαντία για να προφυλαχθεί και να κρυφτεί αλλά και να κρύψει το ότι η οικονομία σέρνεται, η αναιμική ανάπτυξη κάνει τη χώρα εξαίρεση ανάπτυξης σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέλετε να κρύψετε την οικοδόμηση του κομματικού κράτους, την εύνοια προς συγγενείς. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα κρυφτούν. Σήμερα έχετε μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξετε αν όντως έχετε στοιχειώδη ευθιξία».

Αναφερόμενος στην πρόταση της Ν.Δ. ο κ. Τασούλας υπογράμμισε τα εξής:

“Η Αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης το 2015 δια  παραλείψεως είναι το επίδικο θέμα. Η παράλειψη αυτή στοίχισε σε κόστος για το δημόσιο. Οι Υπουργοί που αναφέρονται στην πρόταση μας φέρονται με βάση έγγραφο το οποίο συσχετίζεται από την εισαγγελία διαφθοράς στην δικογραφία και τους κατηγορεί ανωνύμως  όντως, αλλά ανωνύμως  για συγκεκριμένες καταστρατηγήσεις  του νόμου περί ρύθμισης των φαρμάκων που επέφερε το 2016 ζημιά 40 εκατομμυρίων € και τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων στους κάνοντες χρήση φαρμάκων ιδιώτες.

Φέρονται να έχουν διαπράξει αδικήματα που στοχεύουν και κατατείνουν στην αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης γιατί με εγκύκλιο που υπέγραψε ο κ. Κουρουμπλής αντικατέστησε στην απαίτηση για συνταγογράφηση ,την δραστική ουσία και επανέφερε στο καθεστώς της συνταγογράφησης τη βάση της εμπορικής ονομασίας του φαρμάκου.

Οι συγκεκριμένες φερόμενες κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της απιστίας επιβαρυμένο με τα στοιχεία της περιπτώσεως των  καταχραστών του Δημοσίου.”