Ταλαιπωρίας συνέχεια! Νέες στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ

Ταλαιπωρίας συνέχεια! Νέες στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ

Ταλαιπωρίας συνέχεια για χιλιάδες πολίτες που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη, αφού οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ανακοίνωσαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με δύο νέες στάσεις εργασίας την Παρασκευή.

Ήδη σήμερα η ταλαιπωρία του κόσμου είναι τεράστια αφού η πόλη στερήθηκε τα λεωφορεία της από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης.

Στο κέντρο επικράτησε κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν τα ΙΧ τους.

Στο θέμα παρενέβη και ο  πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης  καλώντας την κυβέρνηση να διασφαλίσει την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης: «Σήμερα η αγορά της πόλης έχει νεκρώσει, λόγω της απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες. Βέβαια, τη ζημιά δεν θα την πληρώσει ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι αξιωματούχοι της που ανέλαβαν να εξυγιάνουν τον ΟΑΣΘ. Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες, που τόσο έχουν δοκιμαστεί στα χρόνια της κρίσης, περνούν ακόμη μία ταλαιπωρία χωρίς καμία δική τους ευθύνη. Περιμένουμε από την κυβέρνηση το αυτονόητο: να διασφαλίσει την κανονικότητα στη λειτουργία μίας πόλης».

Την Παρασκευή τα λεωφορεία του Οργανισμού, που σήμερα έχουν ακινητοποιηθεί μέχρι το βράδυ, θα τραβήξουν εκ νέου χειρόφρενο από την αυριανή έναρξη των βαρδιών έως τις 9 το πρωί και από τις 19:00 έως το τέλος της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι, που συνεδρίασαν σήμερα στα γραφεία τους και απέστειλαν αίτημα προς το υπουργείο Μεταφορών για συνάντηση αντιπροσωπείας του Συνδικάτου με τον υπουργό, αποφάσισαν επίσης να μην προβούν σε καμία κινητοποίηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων στον Οργανισμό θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, για να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων εφόσον δεν υπάρξει θετική απόκριση από τον Χρ. Σπίρτζη στο αίτημα για συνάντηση, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης.