Σ. Καλαφάτης: Οι δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Σ. Καλαφάτης: Οι δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

«Όσοι προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση για τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η πρόχειρη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, δυστυχώς δικαιωθήκαμε από τις εξελίξεις», επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης με παρέμβαση του προς τον υπουργό Παιδείας.

«Περίπου οι μισοί δήμοι της χώρας αδυνατούν να ανταποκριθούν ελλείψει υποδομών. Η προχειρότητα του αρμόδιου υπουργείου δημιουργεί οικογένειες Α΄ και Β΄ κατηγορίας εκπαιδευτικής μέριμνας και καταργεί στην πράξη τις πολιτικές που εισάγει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής καταθέτοντας ερώτηση με αφορμή δημοσιεύματα για το πρωτοφανές αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί χιλιάδες γονείς κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς το υπουργείο Παιδείας.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξηγηθεί για το γεγονός ότι δεν προχώρησε στην πιλοτική εφαρμογή που είχε προαναγγείλει, αλλά και να εξηγήσει πως θα λύσει τα προβλήματα που δημιούργησε, ώστε να μην αποκλειστούν χιλιάδες παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία.» πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.