Σ. Θεοδωράκης: «Ο Ερντογάν είναι μεθυσμένος με τις εικόνες των όπλων και του αίματος»

Σ. Θεοδωράκης: «Ο Ερντογάν είναι μεθυσμένος με τις εικόνες των όπλων και του αίματος»

Στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα εθνικά θέματα στάθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις ενέργειες της Άγκυρας, ενώ καταλόγισε στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ότι «είναι μεθυσμένος με τις εικόνες των όπλων, δυστυχώς με την εικόνα του αίματος, νιώθει πολύ καλά στον θρόνο του ανακοινώνοντας από εδώ και από εκεί εκστρατείες».

Μιλώντας στην ΕΡΤ από τα Χανιά, όπου βρίσκεται, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρότασή του για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που θα βοηθήσει να ενισχυθούν πολιτικές συναίνεσης στα εθνικά θέματα.

«Ελπίζουμε ο κ. Ερντογάν να είναι πιο συνετός σε σχέση με την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκή Ένωση και νομίζω ότι πήρε και ένα μήνυμα από τους Ευρωπαίους συμμάχους μας», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως πρόσθεσε, «θέλουμε καλή γειτονία με τους Τούρκους, Θέλουμε να συνυπάρξουμε. Μοιραζόμαστε πολλά χρόνια ειρηνικής συνύπαρξης. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να ζούμε σε ένταση».

«Αλλά η απόφαση πρέπει να είναι του Ερντογάν. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα πατριωτικά δίκαια, αλλά αποφασισμένοι επίσης να τείνουμε χέρι φιλίας προς τον τουρκικό λαό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε εθνική συνεννόηση με τους αρχηγούς των κομμάτων, με την κυβέρνηση, με τους πρώην πρωθυπουργούς, «γιατί τουλάχιστον στα πατριωτικά ζητήματα η Ελλάδα πρέπει να έχει μια φωνή».