Σ. Θεοδωράκης: Κυρίαρχο το θέμα του Συντάγματος της FYROM

Σ. Θεοδωράκης: Κυρίαρχο το θέμα του Συντάγματος της FYROM

Στις 15:00 ακριβώς πέρασε το κατώφλι του Μ. Μαξίμου ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων.

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη εκτίμησε ότι «είναι πιο χρήσιμη η ενημέρωση σε αυτή την φάση» για να απαντήσει ο επικεφαλής του Ποταμιού πως «υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης». «Είναι και μια αφορμή να ενημερώνεται και ο κόσμος, υπάρχει ένα ενδιαφέρον», είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε «νομίζω ότι ο κόσμος θέλει να έχει ενημέρωση. Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης».

Επίσης, υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος του είχε ζητήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Πάντως το Σεπτέμβρη χάσαμε μια ευκαιρία. Σου είχα πει να μιλήσουμε για το θέμα στην Βουλή» είπε χαρακτηριστικά για να πάρει την απάντηση από τον πρωθυπουργό  «έχεις δίκαιο»

Εξερχόμενος του Μ. Μαξίμου ο κ., Θεοδωράκης  τάχθηκε υπέρ της σύνθετης ονομασίας με παράλληλη δέσμευση των Σκοπίων για παραίτηση αλυτρωτικών τάσεων τονίζοντας χαρακτηριστικά «πρέπει να πάμε σε σύνθετη ονομασία που θα είναι μια λέξη και θα είναι μια αμετάφραστη λέξη. Άρα μπορούμε να πάμε σε πολλές επιλογές καλύτερες από το «Άνω Μακεδονία» και το «Βόρεια Μακεδονία». Να είναι μια λέξη στη σλαβική διάλεκτο και θα είναι μια λέξη και όχι δύο λέξεις».

Παράλληλα, εξέφρασε την αμφιβολία του για την εξεύρεση λύσης καθώς όπως είπε υπάρχουν αρκετά εκκρεμή ζητήματα  με κυρίαρχο  το θέμα του συντάγματος της FYROM. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την διαφοροποίηση στο θέμα των Σκοπίων του υπουργού Άμυνας είπε ότι «ήταν επικίνδυνο εκτός από γελοίο να υπάρχει μια γραμμή από την κυβέρνηση και μια άλλη από τον  υπ. Αμύνης».