Σ. Θεοδωράκης για Σκοπιανό: “Πρέπει να τολμήσουμε…Είμαστε έτοιμοι για σύνθετη ονομασία”

Σ. Θεοδωράκης για Σκοπιανό: “Πρέπει να τολμήσουμε…Είμαστε έτοιμοι για σύνθετη ονομασία”

«Η κοινωνία παρασύρθηκε από τους εθνικολαϊκιστές» υποστήριξε, για το θέμα της ονομασίας του Σκοπιανού, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, όπου και ανέπτυξε το όραμά του για το Κίνημα.

Ο κ. Θεοδωράκης σε ότι αφορά τις συνομιλίες για την ονομασία του γειτονικού κράτους τόνισε χαρακτηριστικά πως «η κοινωνία παρασύρθηκε από τους εθνικολαϊκιστές. Και η χώρα ηττήθηκε. Και η χώρα έχασε. Πρέπει να τολμήσουμε να πούμε: Ότι αν οι γείτονες μας εγκαταλείψουν τους αλυτρωτισμούς και είναι έτοιμοι για μια σύνθετη ονομασία, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, αλλά δεν θα τον μονοπωλεί. Είμαστε και εμείς έτοιμοι. Δεν θα αντέξουμε πολύ ακόμη, ως προκεχωρημένο φυλάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια σπαρασσόμενη περιοχή».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές, τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα της ευρωπαϊκής Βαλκανικής χερσονήσου. Αντίστοιχη τόλμη και διορατικότητα πρέπει να επιδείξουμε», είπε και πρόσθεσε, «σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα, οικονομικά και κοινωνικά. Από τη φορολογία και το ασφαλιστικό μέχρι την ασφάλεια και την υπογεννητικότητα η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, θα πρέπει να γίνει πάνω στα πραγματικά προβλήματα της χώρας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κάλεσε όλους μαζί να «αλλάξουμε την Ελλάδα. Να τη βγάλουμε από τους βάλτους του λαϊκισμού», έδωσε έμφαση  στο ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , ενώ έθεσε θέμα ενός νέου Κοινωνικού Συμβολαίου και της εμπιστοσύνης που πρέπει να αναπτυχθεί με όλους τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής που δεν έδωσαν λευκή επιταγή, αλλά προσμένουν αποτελέσματα για να στηρίξουν την προσπάθεια.