Σύσκεψη ΥΜΑΘ:Νέοι χώροι υποδοχής προσφύγων στα σχέδια του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Σύσκεψη ΥΜΑΘ:Νέοι χώροι υποδοχής προσφύγων στα σχέδια του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η δημιουργία νέων χώρων υποδοχής προσφύγων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προσφυγικών ροών από τον Έβρο βρίσκεται στα σχέδια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όπως προέκυψε μετα τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπό το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ΜΚΟ, οργανώσεις, εθελοντές της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωπος του Γ΄ Σώματος Στρατού.

O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό που ζητάμε είναι να ανοίξουν και νέοι χώροι υποδοχής γιατί τα camps που λειτουργούν στην Αλεξάνδρεια, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά έχουν γεμίσει, κάπως πρέπει να απορροφήσουμε αυτές τις ροές». Συμπλήρωσε πως «στο πολεοδομικό συγκρότημα υπάρχουν πολλοί ελεύθεροι χώροι, όπως κλειστά στρατόπεδα και εγκαταλελειμμένα ακίνητα, καθώς και χώροι που με παρεμβάσεις μπορούν να φτιαχτούν για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες».

Τόνισε ότι «βούληση του υπουργείου είναι να ανοίξει και άλλα camps υποδοχής τα οποία δεν είμαστε ακόμα σε θέση να γνωρίζουμε που είναι».

Απο την πλευρά του, ο περιφερειακός Συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος σημείωσε πως  η συνάντηση ήταν τεχνικού χαρακτήρα για να συντονίσουν οι αρμόδιες αρχές τις δράσεις τους και να γνωρίζουν όλοι τη δυνατότητα συμβολής του καθενός.

«Οι δομές είναι πλήρεις για τα επίπεδα κανονικής υποδοχής ενώ οι 500 – 600 πρόσφυγες είναι μοιρασμένοι», σημείωσε ο κ. Ράγκος, αναφερόμενος σε Διαβατά και Λαγκαδίκια, και συμπλήρωσε: «Κάναμε μεταφορά στη δομή Αλεξάνδρειας και ανοίξαμε τη δομή στον Βόλο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «τα σχέδια για νέες δομές υπάρχουν από καιρό» ενώ έκανε λόγο για ανάγκη διαχείρισης μίας κρίσης που έχει σκαμπανευάσματα». «Είμαστε σε μια συνεχή εγρήγορση για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε  τον κόσμο και να τον πάμε σε δομές». «Υπάρχουν σχέδια εδώ και καιρό για περίπτωση που συμβεί κάτι έκτακτο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράγκος.