Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό υπό τον Β. Κικίλια

Σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό υπό τον Β. Κικίλια

Στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (4) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον νέο κορονοϊό, σήμερα ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, που βρίσκεται από χθες στην πόλη, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και λοιμωξιολόγοι και εντατικολόγοι των νοσοκομείων της πόλης.

Γονατίζουν τα νοσοκομεία

Αυτά βρίσκονται στο «κόκκινο», καθώς γεμίζουν ασφυκτικά από ασθενείς με Covid-19, ενώ τα δύο μεγάλα, ΑΧΕΠΑ και «Ιπποκράτειο», γονάτισαν υπό το βάρος της γενικής εφημερίας το τριήμερο της Παρασκευής με Κυριακή, όπως είχε καταρρεύσει πριν από μία εβδομάδα το «Παπανικολάου».

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασαν το προηγούμενο 24ωρο τα 650, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη επιβάρυνση στα βόρεια της χώρας, με τον υπουργό Υγείας να εφιστά κατά τη χθεσινή έκτακτη ενημέρωση την προσοχή για το δείκτη θετικότητας (32%) στη συμπρωτεύουσα όπου παρατηρείται «τεράστια η διασπορά της νόσου».

Ο κ. Κικιλίας δεν έδωσε καμιά απάντηση στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των γιατρών για ενίσχυση του ΕΣΥ, ανακοίνωσε προσλήψεις ιδιωτών γιατρών με συμβάσεις και προχώρησε σε τεχνάσματα με τους αριθμούς των υποτιθέμενων προσλήψεων και των κλινών ΜΕΘ, προκαλώντας τα πυρά της αντιπολίτευσης.