Σύλληψη 40 αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σύλληψη 40 αλλοδαπών με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Σαράντα αλλοδαποί (29 άνδρες και 11 γυναίκες) συνελήφθησαν για πλαστογραφία πιστοποιητικών στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Τσεχία, Ολλανδία,Ισπανία και Βέλγιο.

Οι συλλήψεις έγιναν στο διάστημα από 21.05.2018 έως 27.05.2018 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου και πρόκειται για άτομα ηλικίας από 18 έως 57 ετών και συγκεκριμένα, δεκαέξι υπήκοοι Αφγανιστάν, δεκατρείς υπήκοοι Συρίας, επτά υπήκοοι Ιράν, δύο υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Παλαιστίνης και ένας υπήκοος Λιβύης για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι αλλοδαποί επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γερμανίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Δανίας, Ιταλίας, Βελγίου, Σλοβενίας, Σλοβακίας, Βουλγαρίας, Συρίας, Μαρόκου και Αιγύπτου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γαλλία, Γερμανία, Τσεχία, Ολλανδία, Ισπανία και Βέλγιο, τα οποία και κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο μεταξύ συνελήφθη σήμερα μία ακόμη 47χρονη γυναίκα από την Ισπανία, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό, και πλαστογραφία στο Ηράκλειο. Ο 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Μαρόκου συνελήφθη και ο ίδιος όταν επιχείρησε, να ταξιδέψει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προμηθεύτικε από την 47χρονη, για Ισπανία.