Σύλληψη άνδρα για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Σύλληψη άνδρα για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, ο οποίος είναι υπάλληλος του καταζητούμενου επιχειρηματία που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα.

Ο 40χρονος συνελήφθη ως συνεργός στη δολοφονία της 13χρονης Ρομά, στον καταυλισμό της Άμφισσας. Εν τω μεταξύ, δεκάδες Ρομά απ’ όλη τη χώρα έχουν συρρεύσει στην πόλη της Άμφισσας, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους οικείους της 13χρονης.

Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε η κηδεία της άτυχης κοπέλας με την αστυνομία να λαμβάνει έκτακτα μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης, υπό το φόβο της βεντέτας.

Το 13χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν επιχειρηματίας της περιοχής της Άμφισσας άρχισε να πυροβολεί μέσα σε καταυλισμό Ρομά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι συγγενείς της ανήλικης Ρομά που έχασε τη ζωή της, αφορμή για τον τσακωμό των Ρομά με τον επιχειρηματία ήταν η προτεραιότητα στο δρόμο μέσα στον καταυλισμό.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου κινούταν με το όχημά του μέσα στον καταυλισμό το απόγευμα της Δευτέρας (04/06), με κατεύθυνση το στάβλο του. Ωστόσο, άτομα Ρομά ήταν στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- να προκληθεί ένταση ανάμεσά τους, η οποία οδήγησε σε χειροδικίες. Ο επιχειρηματίας έφυγε από το σημείο, αλλά γύρισε πίσω με μία καραμπίνα.