Σύλληψη άνδρα από την Τρίπολη που προσπάθησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη άνδρα από την Τρίπολη που προσπάθησε να πουλήσει αρχαίο νόμισμα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, καθώς επιχείρησε να πουλήσει στη Θεσσαλονίκη ένα αρχαίο νόμισμα μέσω διαδικτύου .

Το νόμισμα είναι από χαλκό και χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους (3ος – 4ος αιώνας μ.Χ.), σύμφωνα  με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η κατάσχεση του νομίσματος πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της 24-05-2018 από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, σε κατάστημα  εταιρείας ταχυμεταφορών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ο φάκελος με το νόμισμα,  για το οποίο είχε αναρτήθει αγγελία πώλησης έναντι χρηματικού ποσού σε σελίδα του διαδικτύου, που είχε ως αποστολέα τον 38χρονο.

Μεσημβρινές ώρες χθες (25-05-2016), αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης εντόπισαν και συνέλαβαν στο πλαίσιο αναζητήσεων, τον 38χρονο αποστολέα, σε περιοχή της Αρκαδίας όπου διαμένει.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.