Σόφια: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

Σόφια: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανιζόταν χθες ιδιαίτερα αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στο θέμα του ονοματολογικού, για την οποία έλεγε ότι «θα χρειαστεί λίγη δουλειά ακόμα από τις ομάδες διαπραγμάτευσης και τους υπουργούς Εξωτερικών και τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από το erga omnes και τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα Σκόπια για να εφαρμοστεί, «δίνει όμως χρόνο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σε ανάρτησή του στο Twitterέγραψε πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό», επισημαίνοντας πως «μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

naftemporiki.gr