Σχεδιάζεται χριστουγεννιάτικη αγορά Ρομά στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Σχεδιάζεται χριστουγεννιάτικη αγορά Ρομά στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Χριστουγεννιάτικη αγορά Ρομά σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο πάρκο της ΧΑΝΘ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το διάστημα από 14 έως 24 Δεκεμβρίου. Τα εξήντα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια θα στηθούν μόλις το θέμα λάβει το «πράσινο φως» από το προσεχές δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Επιχειρηματία του δήμου Θεσσαλονίκης με την Ομοσπονδία Μακεδονίας Μέγας Αλέξανδρος Ρομ, ύστερα από σχετικό αίτημα που υπέβαλε η ομοσπονδία Ρομά.

«Η συγκεκριμένη αγορά θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χριστουγεννιάτικα εδέσματα και είδη δώρων σε χαμηλό κόστος. Θα είναι στο πνεύμα ενός bazaar και δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά με την αγορά και τα καταστήματα» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης στις 12 Δεκεμβρίου θα κληθεί να ψηφίσει το θέμα και στη συνέχεια θα παραχωρηθεί ο χώρος, στο Πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου θα στηθούν 60 σπιτάκια με τέντες.

«Πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα που πρέπει να έχει ίση μεταχείριση με τις άλλες. Εάν θέλουμε να είμαστε ένας δήμος δικαίου πρέπει να το στηρίξουμε. Σε όλο τον κόσμο γίνονται τέτοιες αγορές για μ’ αυτόν τον τρόπο ενσωματώνουμε τους ανθρώπους αυτούς στον κοινωνικό ιστό και τους δίνουμε οικονομική διέξοδο και απασχόληση» πρόσθεσε η κ. Αγγελίδου – Πολυχρονιάδου.

ΑΠΕ ΜΠΕ