Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Γαλλία – Προβλήματα σε πολλά σημεία της χώρας (Φώτο+ video)

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Γαλλία – Προβλήματα σε πολλά σημεία της χώρας (Φώτο+ video)

Μεγάλες καταστροφές έχει προκαλέσει η θύελλα Eleanor στη Γαλλία, που πλήττει από χθες το βράδυ τη χώρα. Η καταιγίδα που κινείται με ανέμους έως 147 χιλιόμετρα την ώρα σήμερα το πρωί της Τετάρτης, άφησε χωρίς ρεύμα τουλάχιστον 200.000 σπίτια, κατέστρεψε πολλά δέντρα, ενώ προκάλεσε καθυστερήσεις στις αερογραμμές Σαρλ ντε Γκολ.

Τα τμήματα που παραμένουν σε επιφυλακή είναι κυρίως στο βορρά και ανατολικά της χώρας.

Τα δέντρα που ξεριζώθηκαν έχουν μπλοκάρει πολλούς δρόμους, με την πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για να απομακρύνουν τα εμπόδια. Στην Αλσατία, στα ανατολικά της χώρας, οι περιφερειακές αμαξοστοιχίες TER ανεστάλησαν μετά τον ξεριζωμό των δένδρων.

Στη βόρεια πόλη Μαρσιέν, μέρος της στέγης της εκκλησίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα κάτω. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε.

Άνεμοι έως 200 χλμ / ώρα αναμένεται να χτυπήσουν το νησί της Κορσικής αργότερα την Τετάρτη.

Στο Παρίσι, οι δημόσιες συγκοινωνίες επηρεάστηκαν από τον άγριο καιρό, ενώ στα ανατολικά, τα αεροδρόμια του Στρασβούργου και του Μπέιλ Μουλχάουζ ανέστειλαν όλες τις πτήσεις μέχρι νεωτέρας, παρόλο που οι επιβάτες ενημερώθηκαν να έρθουν στα αεροδρόμια για να περιμένουν μέχρι να περάσουν οι άγριες καιρικές συνθήκες.

Να σημειωθεί πως κλειστός παραμένει και ο Πύργος του Άιφελ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.