Συρία: 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια της Ανατολικής Γούτα

Συρία: 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια της Ανατολικής Γούτα

Εκατοντάδες Σύροι έφυγαν σήμερα από μια ανταρτοκρατούμενη πόλη στην ανατολική Γούτα και πέρασαν πεζοί σε κυβερνητικές θέσεις καθώς ο στρατός προελαύνει στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο της αντιπολίτευσης κοντά στη Δαμασκό, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς και αναμεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατώντας κουβέρτες, τσάντες και βαλίτσες περπάτησαν κατά μήκος ενός χωματόδρομου προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης στα περίχωρα της πόλης Χαμουρίγια, σύμφωνα με πλάνα που μετέδωσε ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως περισσότεροι από 3.000 άμαχοι έφυγαν από την πόλη Χαμουρίγια κατευθυνόμενοι προς θέσεις που τελούν υπό τον έλεγχο των προελαυνόντων κυβερνητικών δυνάμεων οι οποίες έχουν «χωρίσει» την ανατολική Γούτα σε τρεις ξεχωριστούς θύλακες. Στο σύνολό τους, πάνω από 7.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις τελευταίες μέρες πόλεις της Ανατολικής Γούτα, λόγω της κλιμακούμενης κατάστασης.

Φωτογραφία: AFP